90-åring firades med tårta

oktober 1, 2022 17:10:46 Janne Kindmalm

Foto: Anders Johansson
        Det var glada miner när Tidaholms Idrottshistoriska Förening hyllade en nybliven 90-åring, Ejving Karlsson.
Det var glada miner när Tidaholms Idrottshistoriska
Förening hyllade en nybliven 90-åring, Ejving Karlsson. Foto: Anders Johansson

24 NOV 2021 17:05

ejving2.jpg
Ejving förärades bl.a. en läcker tårta.

Det var glada miner när idrottshistoriker firade en nyligen fyllda 90 år i Ejving Karlsson. Det bjöds på tårta nere på Idrottmuseet och ordförande Roland Samuelsson höll ett kortare tal till jubilaren.

För tidaholmarna är Ejving inte någon okänd profil precis. Genom åren har han haft många strängar på sin lyra. Han har spelat handboll och fotboll i IFK Tidaholm, där handbollen var huvudsporten. Under en period var han ”revypappa” i Tidaholm tillsammans med parhästen Sven Gustavsson och han var även med i Skövde Operettsällskap.

Sedan har vi alla barn, numera vuxna, som fick en godispåse ur Ejvings hand vid de traditionella juldanserna på Gamla torget på julaftnarna som IFK-tomtarna svarade för.
Han var också mannen som vid flera tillfällen var med och utsåg årets påskkärring på Gamla torget vid dåvarande Axiboden.
Han gjorde även en politisk karriär i det nu avsomnade partiet Kommunal Samling. Ejving startade även upp det mycket populära Sköj på Öa tillsammans med Sven Gustavsson och Bengt Karlsson, ABF.

I början på 2000-talet värvades han till Tidaholms Idrottshistoriska Förening och fortfande är han mer än aktiv i föreningen och han har kommit med ovärderliga uppgifter om idrotten i Tidaholm och där han varit med och dokumenterat ett antal föreningar.

2005 invaldes han som styrelsesuppleant och två år senare blev han ordinarie i styrelsen fram till 2016. Han har varit ordförande vid två tillfällen, 2009 och 2013. Ejving utsågs till Hedersledamot vid föreningens jubileum 2019.

Idrottshistoriska kan nu stoltsera med två mycket vitala ”åldringar” som fortfarande drar sitt strå till stacken. Tidigare i höstas fyllde nämligen Evert Ödvall 95 år, vilket också VB uppmärksammade.

Janne Kindmalm

   

 Tidigare  WI-tidningar