Ejving har lämnat oss

december 6, 2023 14:12:26 Janne Kindmalm

Ejving Karlsson

En ljuspunkt inom Tidaholms Idrottshistoriska Förening har slocknat.  Ejving Karlsson har insomnat stilla i en ålder av 92 år och i dagarna går tankarna till hans käresta Lisbeth och övriga familjemedlemmar.

Ejving var en gamäng av stora mått och det fanns inte en tråkig stund när han fanns på plats på Idrottsmuseet. Skratten ekade högt när den genuine tidaholmaren drog sina historier/fräckisar. Genom åren har Ejving bidragit med sina stora kunskaper om tidaholmsidrotten och hans personkännedom har varit ovärderlig.

Ejving kom med tidigt i Tidaholms IHF och redan 2005 invaldes han som suppleant i styrelsen och därefter ordinarie styrelseledamot  i elva år varav han var ordförande år 2009 och 2013. Han fortsatte sedan med dokumentation och identifieringsarbete av gamla foton.

Den gode Ejving har varit en stor föreningsmänniska genom sitt långa liv. Han var en legend bland IFK Tidaholms jultomtar och det är många som dansat kring granen på Gamla Torget tillsammans med Ejving och övriga tomtar.. Han hade också en aktiv karriär inom IFK som handbolls- och fotbollsspelare. Tillsammans med Sven Gustavsson var han initiativtagare till Sköj på Öa och han medverkade också i ett otaliga lokalrevyer i Tidaholm och i Skövde deltog han i Operettsällskapets ensemble. Ejving var också med att utse Tidaholms finaste påskkärring under många år på Gamla Torget. Inom politiken gjorde han också sin röst hörd genom dåvarande Kommunal Samling.

 

 

   

 Tidigare  WI-tidningar