Final nästa för sportexperterna

januari 25, 2024 11:01:51 Janne Kindmalm

Kjell Andersson, Johnny Gustavsson och Roland Samuelsson visade åter igen sina kunskaper när det gäller idrottsfrågor.

 

Trion Kjell Andersson, Johnny Gustavsson och Roland Samuelsson visade åter sina kunskaper när det gäller sportfrågor.Tolv rätt på 20 frågor räckte för seger, men det satt hårt inne. Frågorna var som vanligt väldigt kluriga och svårighetsgraden mycket hög vilket satte de tävlandes hjärnceller på hög aktivitet.

Arrangerande Lidköping gick ut hårt och var länge i ledningen innan Wårgårda började visa sin kunskapsnivå. För tidaholmarna var inledningen trög, men man kom tillbaka starkt i slutet

-Det var tufft och med den inledningen trodde jag att loppet var helkört, men vi kom starkt i finishen och på de sista fem frågorna hade vi full pott och där avgjordes det hela till vår fördel, berättar Roland Samuelsson.

Tidaholm prickade in tolv rätt och Wårgårda var en poäng efter. Vara och Lidköping slutade på tio poäng vardera.

Det är nu fjärde gången WIS-tävlingen avgörs och där tidaholmarna alltid visat att man vill vara med i toppen. Första året vann Tidaholm den första inteckningen i det nyuppsatta vandringspriset. Året efter blev det en tredje plats och i fjol blev det plump i protokollet då laget fick respass i grundomgången, men nu är Tidaholms IHS på banan igen med en säkrad finalplats. Nu återstår tre grundomgångar innan  det blir klart vilka övriga tre lag som får göra Tidaholmstrion sällskap i finalen.

Övriga omgångar avgörs med två grupper bestående av fem lag och således en grupp med fyra lag.

Grupp I 12/2: Essunga, Trollhättan, Vänersborg och Skara.

Grupp II 24/1: Lidköping, Tidaholm, Wårgårda och Vara. Gruppsegrare: Tidaholm.

Grupp III 14/2: Skövde, Tibro, Karlsborg, Vadsbo och Falbygden.

Grupp IV 6/2: Borås, Alingsås, Mark, Herrljunga och Ulricehamn.

 

 

 

   

 Tidigare  WI-tidningar