Han sprider stjärnglans på föreningens jubileum

oktober 1, 2022 16:10:07 Janne Kindmalm

RF-bossen Björn Eriksson gästar jubiléet

RF-bossen Björn Eriksson gästar jubiléet
08 FEB 2019 19:17
Svenska Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson gästar jubileet

Tidaholms Idrottshistoriska Förening hade tänkt ett ganska blygsamt jubileumsfirande. Men nu blir det annat.

-Björn Eriksson har tackat ja till att komma. Det har gjort att vi tänkt om, berättar Janne Kindmalm.

Tidaholms Idrottshistoriska Förening fyller 30 år. Det gör Tidaholmsföreningen till mycket anrik i sammanhanget. Vänersborg är ett år äldre och samma år bildades Westgöta Idrottshistoriska Sällskap. Sedan kommer Tidaholm.

Under de 30 åren har tidaholmarna målmedvetet byggt upp en fantastisk verksamhet i Idrottshallens källare. Det är få som kan visa upp ett så förnämligt idrottsligt museum.

-En del tycker att vi har Sveriges bästa, men så långt som till topp i Västergötland kan man sträcka sig, håller Janne Kindmalm med om.

En som  värderar Tidaholm högt är Sisu Idrottsutbildarnas konsulent Anders Johansson. TIHF:s goda renommé har Anders använt sig av när han letat gäst till föreningens jubileum.

-Jag och Anders började spåna i höstas om vi skulle ta hit någon lite mer känd idrottsperson i samband med jubileet. Vi bollade lite idéer och fastnade ganska snart för att Svenska Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson skulle vara kanonbra.

Att kunna engagera en sådan upptagen person är inte det lättaste.

-Anders låg på honom i samband med att han besökte fotbollssymposiet i Skövde. Han smörjde ordentligt och skickade med en inbjudan, säger Kindmalm och skrattar.

Det ledde till att Björn Eriksson återkopplade så småningom.

-Han kunde två datum i oktober. Vi fastnade för fredagen den 11 oktober, så det blir dagen för vårt jubileumsfirande. Det känns fantastiskt att vi får en så celeber gäst.

Att idrottsrörelsens högst uppsatte person kommer till jubileet har fått arrangörsstaben i TIHF att tänka om.

-Vi hade inte tänkt att göra en så stor grej av jubileet, men nu  vill vi att fler ska få möjlighet att lyssna till Björn Eriksson. Därför har vi bokat Biblo och kommer att bjuda in alla idrottsföreningar till föreläsningen.

Västergötland är i framkant när det handlar om att jobba med idrottshistoria i föreningsform. Totalt finns 17 föreningar.

-Västergötland sticker ut helt klart. Vi kommer också att bjuda in våra vänner i de föreningarna också.

11 oktober har alla förutsättningar för att bli en stor dag för idrottsrörelsen

Det blir bra PR för hela Tidaholm, slutar Janne Kindmalm.

Claes Rydholm/Västgöta-Bladet

   

 Tidigare  WI-tidningar