Hårt tryck på Idrottsmuseet

april 26, 2024 11:04:56 Janne Kindmalm

Glada besökare från Åsarps IF och Trädet utanför Idrottsmuseet. Foto Roland Samuelsson

Intresset för Tidaholms Idrottsmuseum är nu stort efter att museet varit stängt under en längre tid på grund av ombyggnadsarbeten i Idrottshallen. En delegation från Åsarps IF och Trädet var mer än nöjda efter sitt besök. Senior Sport School från Hjo har också varit på besök liksom elever från Forsens skola.

Trots att arbetena fortgår med att bygga om utställningen på museet har man börjat att ta emot gruppbesök utanför ordinarie besökstid och det har visat sig att intresset är stort för att komma till Idrottsmuseet.

Åsarps IF och Trädet har väntat länge på att få göra ett besök och nu var det dags. Drygt 20 personer spenderade en halv dag på museet och genomgående var gästerna mycket nöjda över museet faciliteter och framför allt alla modeller tilldrog sig ett stort intresse. Bosse Ekberg (tidigare Ekbergs kläder) fanns med i gruppen och han bjöd också sina kamrater på fika.

Guider för dagen var Roland Samuelsson och Kjell Andersson som fick många frågor att besvara från vetgiriga besökare

Senior Sport School från Hjo har också avlagt ett besök och även här var det mycket nöjda och glada seniorer som fick ta del av Idrottsmuseets utställning.. Under ett antal veckor träffas seniorerna i kommunens regi och varje vecka är det föreläsningar eller andra teman och seniorerna har också fysiska aktiviteter genom att besöka olika idrottsföreningar. Guider under besöket var Carsten Ertsaas och Dick Ljungberg.

Forsens skola har också varit på besök med ett antal klasser och inom Tidaholms Idrottshistoriska Förening är vi mer än positiva till att skolpersonalen tar med sig eleverna till museet och förhoppningsvis kanske det kan sprida sig till fler klasser och skolor inom kommun.

Olympiern Eric Backmans monter tilldrog sig stort intresse. Foto: Roland Samuelsson.

Guiden Kjell Andersson t.h. med en besökare vid IF Sisus monter. Foto: Roland Samuelsson

Besökarna från Senior Sport Scholl, Hjo, var uppåt efter besöket på Idrottsmuseet. Foto: Carsten Ertsaas

   

 Tidigare  WI-tidningar