Idrottscafé med Pia och Ulf Sterner

mars 19, 2024 11:03:23 Janne Kindmalm

Pia Sterner

Hockeyoraklen Pia och Ulf Sterner gästar vårt Idrottscafé i Villan onsdag 10 april kl. 15.00. Det är med glädje som Tidaholms Idrottshistoriska Förening kan hälsa paret välkomna och det utlovas en intressant eftermiddag där Pia och Ulf kommer att delge cafégästerna berättelsen om deras fantastiska hockeyresa genom åren som såväl spelare som tränare. Alla intresserade är välkomna och anmälan se nedan.

Pia och Ulf har en fantastisk karriär bakom sig och numera vill man delge en bredare publik vilken betydelse hockeyn har/haft i deras liv. Pia får väl anses som den riktiga pionjären inom svensk damhockey, men det var inte bland tjejer hon fick tampas med i rinkarna. Hon växte upp strax intill Frölundaborg. Någon damhockey fanns inte i Göteborg utan det blev spel i Göteborgslagen Kometerna och Göteborg IK hon spelade även ett år i Winnipegs pojklag. I början av 70-talet spelade hon sju säsonger i gamla division 2 och 3 för män.

Hon blev sedan tränare och var den första kvinnan i Sverige som tränade ett pojklag. Tränarbanan påbörjades i Modo och Timrå och i Örnsköldsvik gick hon sin första tränarkurs. Flytten gick tillbaka till Götet och Frölunda och hon var bl.a. assisterande i Göteborgs TV-pucklag. Hon har även varit tränare i högsta danska herrligan där hon tränade Fredrikshavns herrlag. För att förkovra sig inom sporten tog hon kontakt med den legendariske ryske tränaren Anatolij Tarasov som bjöd in henne till en åtta månaders lärotid. Ja, det finns mycket mer om Pia, vilket hon säkerligen kommer att berätta om vid vårt Idrottscafé.

Ulf ”Uffe” Sterner kanske inte behöver någon närmare presentation. Han har en lång hockeykarrär bakom sig, redan som 13-åring inledde han med spel i Deje IK:s A-lag innan resan gick vidare till Forshaga IF, Västra Frölunda, Rögle med flera klubbar. Han prövade också på NHL-spel.

1962 var han med och tog det beryktade VM-guldet i Colorado och ett OS-silver 1964 i Innsbruck. Han har också ett antal VM-silver.

Anmälan till vårt Idrottscafé vill vi ha senast måndag 8 april till Roland Samuelsson 076-034 19 58 eller mail: rolandcarling@gmail.com

Entré 50 kr då ingår kaffe o fralla.

Välkomna

 

   

 Tidigare  WI-tidningar