Idrottsvänner på besök

december 16, 2022 13:12:01 Janne Kindmalm

Skövde IHS ordf. Stig Carlsson överlämnar en gåva till Roland Samuelsson, ordf. i Tidaholms IHF. Foto: Urban Brumm

Vår förening har vid två tillfällen senaste tiden gästats av idrottsvänner från Idrottshistoriska Sällskapen i Skövde och Tibro. Två föreningar som  står inför en del problem. Skövdesällskapet får lämna sitt Idrottsmuseum på Billingehus och förhandlingar sker med Skövde kommun om ersättningslokaler. Tibro har ett annat problem och det är att man inte något fullgott museum och där Tibro kommun tydligen inte har visat något större intresse för att hjälpa till med en lokal.

Medlemmarna i de båda sällskapen var mycket imponerade av Tidaholms Idrottsmuseum och det arbete som lagts ned på att utveckla museet sedan starten i början av 90-talet. Från Skövdehållet framkom det att Tidaholm var något av förebild när föreningen bildades och genom åren har det blivit ett antal besök i Tidaholm.

Tyvärr surrar det nu mörka moln över Skövde IHS, då man nu kommer att stå utan lokaler för sitt Idrottsmuseum. De befintliga lokalerna på Billingehus försvinner i samband med ombyggnad av hotellet och alla museeföremål ligger  i malpåse. Förhandlingar pågår med Skövde kommun om ersättningslokal, men i dagsläget kan inte kommunen erbjuda någon sådan.

Tibro IHS står också inför problem. Föreningen kan inte erbjuda något fulländat idrottsmuseum och boven i dramat är att Tibro kommun inte kan erbjuda någon lokal och vid de tillfällen när parterna varit i kontakt med varandra har inte kommunen visat något större intresse.

Janne Kindmalm

Medlemmar från Tibro Idrottshistoriska Sällskap vid besök på Tidaholms Idrottsmuseum.

   

 Tidigare  WI-tidningar