Oslagbara mästare vidare mot ny titel?

oktober 1, 2022 17:10:10 Janne Kindmalm

Foto: Claes Rydholm Västgötabladet
        Trots att Skövdelaget The Billinge Trolls förlorade i Tidaholm var det glada miner hos fr.v. Bengt Säll, Stig Carlsson och Urban Brumm. Huvuddomare var Roland Gustavsson och för Tidaholm tävlade Roland Samuelsson, Johnny Gustavsson och Kjell Andersson.

Trots att Skövdelaget The Billinge Trolls förlorade i Tidaholm
var det glada miner hos fr.v. Bengt Säll, Stig Carlsson och Urban Brumm.
Huvuddomare var Roland Gustavsson och för Tidaholm tävlade
Roland Samuelsson, Johnny Gustavsson och Kjell Andersson.
Foto: Claes Rydholm Västgötabladet
12 FEB 2020 09:57
Skövde Billinge Trolls var med fram till målsnöret.

The Labbås Volcanoes som representerar vår förening är klara för semifinal i Westgötamästerskapet – Idrottskunskap.

Det blev en rafflande och spännande tillställning när man tog emot Skövde Idrottshistoriska sällskap och dess lag The Billinge Trolls i kvartsfinalen på hemmaplan. Seger med 15-14 och nu satsar laget på att försvara titeln sedan i fjol då pôjkera från Labbås blev Westgötamästare.

 

En del frågor vållade huvudbry hos Kjell Andersson, Johnny Gustavsson och Roland Samuelsson, men de lyckades hålla sig kalla inför Skövdelagets anstormning.

 

Pôjkera, Roland Samuelsson, Kjell Andersson och Johnny Gustavsson, kompletterar varandra på ett galant sätt och det är många lag som fått vika sig för deras kunskaper.

-Vi har bra go i laget, men vi har också haft stolpe in vid några tillfällen, men det skäms vi absolut inte för, berättar Roland Samuelsson.

-Stundtals var det svettigt. Fram till de första sex frågorna var det mycket lätta frågor, sedan höjdes svårighetsgraden markant, fortsätter Roland.

Lagen följdes åt och ett tag var Skövde i ledningen, men tidaholmarna gav sig inte. Kom ikapp och gick om i slutet och kunde därmed bärga ytterligare en seger i denna omåtttligt populära tävling.

Drygt 30 åskådare hade kommit till Villan där  de verkligen bjöds på kunnande och spänning i ämnet Idrottskunskap.

Semifinalerna och finalen kommer att avgöras i Vara vid Westgöta Idrottshistoriska Sällskaps årsmöte 28 mars. Då lär tidaholmarna vara ordentligt taggade. Klara för semifinal är förutom Tidaholm, Trollhättan, Skara och Borås

Janne Kindmalm

   

 Tidigare  WI-tidningar