Succé för jubileumsparty

oktober 1, 2022 17:10:53 Janne Kindmalm

Torsten Steiner och Ejving Karlsson utnämndes till Hedersledamöter och prisades av Riksidrottsförbundets ordf. Björn Eriksson.

Torsten Steiner och Ejving Karlsson utnämndes till Hedersledamöter och prisades
av Riksidrottsförbundets ordf. Björn Eriksson.

19 OKT 2019 19:25
En fantastisk manifestation för Idrottshistoria.

 

Drygt 140 personer kom till Biblo för att fira 30-årsjubilerande Tidaholms Idrottshistoriska Förening och lyssna till Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson. Det blev en mycket givande kväll för människor som har det gemensamma att de tycker att idrott är viktigt och roligt, oavsett vilken nivå den bedrivs på.

Ordförande Roland Samuelsson inledde med en lokal exposé och lyfte på ett målande sätt idrottsliga presentationer som lag eller individuella idrottsmän och kvinnor utfört. Han noterade också att Tidaholm bidragit med två av världens allra bästa rättskipare på sina områden, Erik Fredriksson fotboll och Lisbeth Göthberg, rytmisk sportgymnastik. Båda var på plats och hedrades senare under kvällen med föreningens standar.

-Jag har inte möjlighet att gå in på alla fantastiska idrottsutövare och ledare Tidaholm mönstrat, men kom ned till vårt museum så ska ni se att vi kan presentera väldigt många av dem, inbjöd Samuelsson.

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson fick sedan mikrofonen. Den hade han inte behövt. För med den inlevelsen och röststyrkan gick budskapet fram ändå. Det ska sägas att Eriksson är en god underhållare med mycket scenvana. (Erikssons hela tal finns att läsa i en separat sportartikel i Västgöta-Bladet) .

Särskilt uppskattade blev ändå de avslutande anekdoterna om när han som tidigare rikspolischef fick kommentera rymningar från landets fängelser. I något upprymt tillstånd i samband med en föreställning presenterade han sig bland annat som guden Zeus när statsminister Göran Persson ringde.

Många ville uppvakta 30-årsjubilaren. På plats var Tidaholms kommun, Lions, IFK Tidaholm, Tidaholms G&IF, Ekedalens SK, Fröjereds IF, IVO Andric, Idrottsutbildarna SISU, Föreningsarkivet, Westgöta Idrottshistoriska Sällskap samt flera systerföreningar inom WIS-familjen.

Lyftas kan IFK Tidaholms uppvaktning, en stor tavla föreställande storlöparen Erik Backmans OS-prestation på 5 000 meter på 20-talet. Lions hade en penninggåva på 10 000 kr och HVT gåva på 3 000 kronor.

Föreningen hedrade eldsjälen Kjell Andersson med diplom och dessutom utsågs Ejving Karlsson och Torsten Steiner till hedersledamöter.

Han som varit spindeln i näter för kvällens lyckade arrangemang och den jubileumsskrift som tidigare tagits fram hyllades välförtjänt.

-Jan Kindmalm har lagt ned ett otroligt jobb, rosade TIHF-ordföranden.

Gåvan bestod av replik på Klingvallsbussen och Kindmalm blev mycket glad.

Samuelsson som fått blodad tand flaggade redan för 40-årsjubileet.

-Som jag förstår är det bara ett Idrottshistoriskt sällskap i Västergötland som är äldre än oss. Nu satsar vi på att vara förbi dem om tio år, även om det blir svårt…

Han hälsade även Björn Eriksson välkommen tillbaka 2029.

-Jag kommer om jag inte tuggar blålera då, skojade Eriksson.

Bilder från jubileet

Stort Tack!

Text & Foto (om inte annat anges)

Claes Rydholm, Västgöta-Bladet

   

 Tidigare  WI-tidningar