Daglediga på besök

februari 21, 2024 11:02:35 Janne Kindmalm

Lars-Erik Johansson och Tommy Holm var två nöjda besökare framför olympiern Eric Backmans monter. Foto: Roland Samuelsson

Idrottsmuseet har åter slagit upp portarna och redan första dagen hade Villans dagverksamhet bokat in ett besök. Roland Samuelsson var för dagen guide och slussade besökarna runt bland alla sevärdheter och under de två timmarna besöket varade fick han också svara på många frågor.

Idrottsmuseet har som bekant varit stängt under en längre tid på grund av ombyggnationer av Idrottshallen. Måndagen 19 februari slog man åter upp portarna även fast en hel del återstår av återuppbyggnaden av själva museiutställningen. Under måndagen hade en grupp från Villans Dagverksamhet bokat in ett besök och det var ett antal vetgiriga besökare som ställde guiden Roland Samuelsson på prov.

De flesta av besökarna har Tidaholm som hemstad, men Lars-Erik Johansson flyttade hit för fem år sedan. Han kom då i kontakt med Villans verksamhet då han anmälde sig till en matlagningskurs och sedan har han funnits kvar i verksamheten i någon form och nu var det dags för ett besök på Idrottsmuseet. Ett besök som han tyckte var mycket intressant.

Det märks nu att intresset för Idrottsmuseet inte svalnat på något sätt under tiden det varit stängt. Flera grupper har nu bokat in sig framöver på tider utanför ordinarie öppethållande, vilket styrelsen för Idrottshistoriska Föreningen är mycket glada över.

Tommy Holm och Lars-Erik Johansson var fascinerade över Tidaholmsmodellen. Foto: Roland Samuelsson

 

 

   

 Tidigare  WI-tidningar