Eriks monter har utökats

december 20, 2022 12:12:16 Janne Kindmalm

Idrottshistorikerna Roland Samuelsson, Johnny Gustavsson och Kjell Andersson applåderar Erik Fredriksson vid invigningen av den nya montern, Foto: Per Ström VB

FIFA-domare Erik Fredriksson har sedan tidigare en monter på vårt Idrottsmuseum och den har nu utökats med en samling av vimplar som toppas av AC Romas och Liverpool FC:s vimplar från Europacupfinalen 1984.

Erik Fredriksson har som bekant en lång och gedigen domarkarriär bakom sig med bl.a. tre VM-turneringar och ett antal andra stora finaler.

Ett citat ur VB i samband med invigningen av montern.

”Det har legat och grott i mig över hur jag skall göra med vimplarna och vilka jag ville skulle vara med i montern” och han fortsatte med att det ligger historik bakom alla vimplarna. Vid tre tillfällen har Erik dömt Liverpool FC och från sista matchen 1991 finns en vimpel från FC Swarovski Tirol som då mötte just Liverpool.

Erik Fredriksson vid sin nya monter på Idrottsmuseet. Foto: Per Ström VB

Här finns också vimplar från Världscupfinalen i Tokyo 1989 där AC Milan och Atletico National Medellin drabbade samman. Du som är intresserad av att fördjupa dig i vimpelsamlingen och dess historik rekommenderas att göra ett besök på Idrottsmuseet. Öppettider ser du under fliken museum.

Janne Kindmalm

   

 Tidigare  WI-tidningar