Föll på målsnöret

januari 26, 2023 19:01:17 Janne Kindmalm

Trots förlust i kvartsfinalen var det glada miner hos Kjell Andersson, Johnny Gustavsson och Roland Samuelsson.

Tidaholmslaget lyckades inte fullt ut i kvartsfinalen av frågesport i Idrottskunskap. Det blev en spännande kamp mellan Tidaholm IHF och Ulricehamn IHS som kunde vinna med en poäng 17-16, efter att båda lagen visat sig vara otroligt duktiga i  en thrillerartad tävling bestående av 20 frågor.

Westgöta Idrottshistoriska Sällskap står som huvudarrangör för tävlingen i Idrottskunskap. I år är det fyra deltävlingar varav en anordnades i Tidaholm med lag från Ulricehamn, Falköping och Tibro.

 

 

Janne Åberg var som vanligt tävlingsledare och skötte det hela med bravur.

Tävlingsledare var som vanligt Janne Åberg och han serverade  ett antal svåra frågor som skapade huvudbry bland deltagarna. Det stod ganska klart vilka som skulle kämpa om segern då Falköping och Tibro tappade mark ganska tidigt. I princip låg Ulricehamn steget före under hela matchen och kunde således vinna med en poängs marginal.

Om man ser till svårighetsgraden är det starkt att svara rätt på 17 respektive 16 frågor.

-Det är inget att säga om förlusten, men vi borde nog ha gissat rätt på minst två frågor till som exempelvis vem blev årets bandyman fyra år i rad 2002-2005. Här tänkte vi fel och kom inte på att det var Magnus Muhrén. När det gällde frågan om maratonlöparen Karl-Erik Ståhl och vilken idrott han också ägnat sig åt fick vi alternativen orientering eller cykel. Här gissade vi på cykel vilket naturligtvis var fel, berättar Roland Samuelsson

I Ulricehamns IHS segrande lag ingick fr.v. Börje Enander, Jan Johansson och Jörgen Wester.

Trots förlusten lovar tidaholmstrion att vara ordentligt taggade inför nästa års tävling, för man har ju sedan tidigare en inteckning i vandringspriset.

Klara för semifinal är Karlsborg, Trollhättan och Ulricehamn. En deltävling återstår.

   

 Tidigare  WI-tidningar