Per Gåvertsson ny i styrelsen

mars 16, 2023 10:03:47 Janne Kindmalm

Välkommen säger vi till Per Gåvertsson, som invaldes till styrelsesuppleant i Tidaholms IHF vid senaste årsmötet. Per är den genuine tidaholmaren som varit Tidaholm trogen under hela sitt liv. I dag lever han ett skönt pensionärsliv med mycket olika aktiviteter.

Per Gåvertsson är nyinvald i Tidaholm IHF:s styrelse. Foto: Roland Samuelsson

1954 var året när dåvarande Tidaholms Stad fick en ny medborgare i Per Gåvertsson. En stad, numera kommun, han varit trogen och där han också har jobbat fram till sin pensionering. Direkt efter avslutad skolgång fick han arbete som s.k. ”pinnapöjk” på dåvarande Stadsingenjörskontoret. Han steg sedan i graderna och har varit med om många omorganisationer inom förvaltningen som sedermera blev Miljö/Bygg. 48 år var han anställd i kommunen.

Tidaholms CA är en förening som han är varmt trogen sedan 1965 och som landsvägscyklist var han mycket framgångsrik i ungdomsklasserna med bl.a. ett Götalandsmästerskap. Det ska också nämnas att han fortfarande är aktiv inom förening och sätter sig gärna på cykelsadel när tillfälle ges.

Han har även fuskat inom hockeysporten och där han spelade för IFK Tidaholms Hockey upp i junioråldern.

När ”Gåvert” gick i pension blev det inte sofflocket precis.

-Jag har fullt upp och nu har jag tid att ägna mig åt alla mina intressen där de allra flesta faller samman med min fru Leine, berättar Per.

Naturen ligger paret varmt om hjärtat och bl.a. fåglar är ett stort intresse och då är det inte så konstigt att man är engagerade i Naturskyddsföreningen Trots att man bor i villa har paret också skaffat en kolonilott där det odlas för fullt och de fyller vinterförrådet med lök, morötter m.m.

Vandring är också något som finns med på programmet och de har vandrat på leder såväl utomlands som inrikes. Vandringsleder på Mallorca och i Baskien har upptäckts, Skåneleden, Billingeleden och fjällen kring Åre har också trampats av deras vandringskängor.

Per har också ett stort litteraturintresse och han får även hjärngymnastik genom att lösa korsord.

-Jag är lite av allätare när det gäller böcker, förutom självbiografier som jag inte har något större intresse av, avslutar Per.

Vi säger avslutningsvis grattis till Per och Leine som har fått sitt första barnbarn och nu lär det bli tätare resor till Malmö där barnbarnet bor.

Inom Tidaholms IHF hoppas vi nu att Per kommer att tillföra många nya idéer till vår verksamhet. Så än en gång, hjärtligt välkommen!

 

   

 Tidigare  WI-tidningar